INGREDIENTAI: 240 gramų avižinių dribsnių (naudojau neturinčius glitimo)
200 gramų šokolado (naudojau juodą, bet tinka ir pieniškas)
200 gramų sviesto
120 gramų žemės riešutų sviesto (naudojau glotnų, be gabaliukų)
80 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
20 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Formą (naudojau 20 x 20 cm) ištiesti kepimo popieriumi ir atidėti.
2.
Į puodą dėti sviestą, berti rudąjį cukrų ir ant vidutinės kaitros šildyti iki kol cukrus ištirps. Tai užtruks apie 5 minutes. Įmaišyti vanilę, suberti avižas ir gerai permaišyti iki kol masė taps vientisa.
3.
Į formą dėti pusę avižų masės ir paskirstyti per visą plotį. Gerai prispausti, man patogiausia tai daryti šaukštu, kad paviršius būtų tvirtas ir lygus.
4.
Įdarui į prikaistuvį dėti riešutų sviestą ir šokoladą, kaitinti ant silpnos kaitros iki kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa.
5.
Ant paruošto avižų sluoksnio supilti šokolado ir riešutų sviesto masę, išlyginti.
6.
Šaukštu imti likusios avižų masės ir dėlioti ant šokolado ir riešutų sviesto sluoksnio, taip dėlioti iki kol visas paviršius pasidengs avižų sluoksniu.
7.
Dėti į šaldytuvą bent 2 - 3 valandoms, o geriausia visai nakčiai, kad sutvirtėtų.
8.
Jei norisi, sustingusį pyragą galima papuošti apšlakstant tirpintu šokoladu, bet tas nebūtina.
Patarimai:
•
Papildomai. Jei norite dar daugiau snikeriškumo, į vidurinį šokolado sluoksnį galite įmaišyti skrudintų sūdytų žemės riešutų.
•
Jei glitimo vengiate dėl celiakijos, rinkdamiesi ingredientus atidžiai perskaitykite etiketes, ar jie neturi kryžminės taršos su kviečiais ar kitais glitimo turinčiais produktais. Pavyzdžiui, tokią dažnai turi avižiniai dribsniai, tad rinkitės ženklu "be gliuteno" ar "gluten free" pažymėtus avižinius dribsnius. Šokoladas irgi kartais turi kryžminę taršą, tad perskaitykite etiketę ir, esant reikalui, dairykitės specialiai pažymėto.