INGREDIENTAI: 1 višta
7 skiltelės česnako
druskos, pipirų
1 š. kmynų
1/2 a.š. kario
1 š. čiobrelių
Alyvuogių aliejaus papurkšti vištai
citrinos sulčių
7 bulvės
7 obuoliai
Paruošimo būdas: Vištą paruošiame dieną prieš kepimą: nuplauname, įdedame į puodą ir ruošiame prieskonių mišinį iš druskos, pipirų, kario, čiobrelių, kmynų. Juo įtriname vištą. Česnakus nuplauname, nulupame ir smulkiai supjaustome, o kai baigiame, šiais gabaliukais apibarstome vištą. Ją apipurškiame aliejum ir aplaistome citrinos sultimis. Uždengiame maistine plėvelė ir dedame į šaldytuvą. Kitą dieną vištieną dedame į skardą, šalia sudedame nuplautas ir nuluptas bulves, kurias padruskiname ir pabarstome čiobreliais bei apšlakstome aliejumi, o šalia jų - obuolius. Kepame 200 C orkaitėje apie 1-1,5 h, kol višta apskrus. Skanaus!