Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų sausainių ("Selgos" tipo)
100 gramų sviesto (tirpinto)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 mililitrų jogurto, natūralaus
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
Papuošimui:
300 gramų aviečių
šiek tiek šokolado
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti, sudėti į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinti iki trupinių. Į sausainius supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Gautą masę sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, palyginti ir paspausti. Palikti šaldytuve, kad sustingtų.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų ir palikti atvėsti.
3.
Grietinėlę išplakti su cukrumi iki purumo, vėliau įmaišyti maskarponę ir jogurta. Plona srovele nuolat maišant supilti želatiną ir išmaišyti.
4.
Avietes išdėliot ant sausainių sluoksnio ir užpilti maskarponės mase. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošti šokoladu ir uogomis.