Porcijų skaičius: 6
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
120 mililitrų pieno
6 šaukštai miltų
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas degtinės
šiek tiek aliejaus
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi ir pienu. Supilti degtinę, išmaišyti, Berti miltus ir krakmolą ir vėl išmaišyti.
2.
Aliejų įkaitinti puode, kol beveik virs. Ar aliejus jau tinkamas kepti, galima įdėti gabalėlį nuskustos bulvės, jei ji jau kunkuliuoja, reiškia galima kepti. Formelę minutėlei pamerkti į aliejų, kad įkaistų.
3.
Formelę nuvarvinti (galima švelniai papurtyti į puodo kraštą), tuomet merkti į tešlą ir leisti į aliejų. Formelę į tešlą merkti reikėtų ne daugiau kaip iki pusės, kitaip snaigė kepdama gali "neatkibti" nuo formelės.
4.
Iškepusias snaiges ištraukti kiaurasamčiu ir palikti nuvarvėti ant rankšluostinio popieriaus. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra.