TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Rupių kvietinių miltų blynai
Rupių kvietinių miltų blynai



INGREDIENTAI:
250 g išsijotų rupių kvietinių miltų
2 šaukštai susmulkintos šviežios kalendros
1 supjaustytas šviežias ankštinis pipiras
1 šaukštelis druskos
475 ml drungno vandens

Paruošimo būdas:

Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus komponentus. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kad gautųsi vienalytė blynų tešla. Dubenį uždenkite audeklu ir palikite pastovėti mažiausiai pusvalandžiui. Kai viskas paruošta kepti, sutepkite keptuvę maždaug 1/2 arb. š. ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Tešlą vėl išplakite,— ji turi būti skystoka. Užlašinkite ant keptuvės kelis lašus vandens. Jei jie tiška ir čirška, keptuvė įkaitusi. Užpilkite 4 šaukštus tešlos ir šaukšto apačia sukamaisiais judesiais ja plonai paskleiskite, pradėję nuo vidurio. Iš tokio kiekio tešlos iškepa plona, maždaug 20 cm skersmens dosa. (Visa dosų kepimo paslaptis glūdi sugebėjime paskleisti tešlą įkaitusioje keptuvėje greičiau, nei ji suspės sukietėti.) Kepkite 2-3 minutes, kol pasidarys rudai auksinės spalvos. Apverskite. Kita pusė iškepa dvigubai greičiau už pirmąją, tačiau niekada taip tolygiai neparuduoja. Jei vienai dosai pilsite 4 šaukštus tešlos, gausite maždaug 15 dosų. Atta dosas patiekite su kokoso čatniu ar paprastu jogurtu, arba su abiem drauge. Tešla ruošiama: 10 min. Laikoma: 30 min. Viena dosa kepama: apie 5 min.



admin · 2018-03-10 18:00 · 1314 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt