Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: Pagrindui:
360 gramų šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
150 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
35 gramai želatinos
Viršui:
200 gramų žemuogių (ar kitų šaldytų ar šviežių uogų)
3 šaukštai želatinos (ištirpintos, paliktos nuo kremo)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kremui skirtą želatiną užpilame vandeniu, atidedame į šalį, kad išbrinktų.
2.
Sausainius sumalame blenderiu, supilame ištirpintą sviestą, gerai išmaišome. Tortinės dugną išklojame sviestiniu popieriumi ir tolygiai paskirstome sausainių masę šiek tiek prispaudžiant. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime kremą.
3.
Grietinėlę išplakame su cukrumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome. Kadangi varškė buvo pakankamai rūgšti, todėl citrinos sulčių pilti nereikėjo. Į kremą supilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną (3 šauktšus pasilikite torto viršui).
4.
Gautą kremą supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
5.
Atitirpintas žemuoges pertrinkite per sietelį ir supilkite želatiną. Gauta mase aptepkite sustingusį torto viršų.