Porcijų skaičius: 10
INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės miltų
250 mililitrų pieno
1 šaukštas majonezo
3 gramai druskos
Įdarui:
300 gramų faršo
1 vienetas svogūnų (didelio)
60 mililitrų vandens (arba sultinio)
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į pieną sudėti majonezą, suberti druską ir išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą, miltų gali reikėti ir daugiau - dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Palikti tešlą šaldytuve bent pusvalandžiui.
2.
Į faršą sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, suberti pipirus, druską, supilti vandenį ir viską išmaišyti.
3.
Tešlą padalinti į norimo dydžio kamuoliukus. Kiekvieną iškočioti iki apskritimo, vienoje pusėje dėti įdaro, užlenkti suformuojant pusmėnulį ir šakute užspausti kraštus.
4.
Kepti aliejuje ant vidutinės ugnies, apverčiant, kad gerai apskrustų iš abiejų pusių.