INGREDIENTAI: 250 ml minkšto sviesto
1 puodelis cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1/3 puodelis manų kruopų
2 puodelis sijotų miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Migdolai ar kiti riešutai
Sirupui:
2 puodeliai cukraus
2 puodeliai vandens
2 šaukštai citrinų sulčių
*recepte parašyti tokie kiekiai, bet man sirupo lieka dar ir kitam kartui
Paruošimo būdas: Pavirti sirupą 15 min. ir atidėti. Sumaišyti sviestą, cukraus pudrą ir trynius. Sudėti manus ir po truputį berti miltus. Turi gautis šviesi tešla, minkoma. Ją 15 min. atidėti į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių (patarčiau kepant temperatūrą stebėti). Iš tešlos suformuoti nedidelius rutuliukus, šiek tiek paspausti ir viršuje įspausti migdolą. Kepti 20-25 min., kol paruduos. (aš darau 4 cm skersmens, tai išeina apie 25-30 vnt.) Šiltą sirupą pilti ant karštų sausainių, leisti įsigerti ir vėl pakartoti. Sausainius laikyti šaldytuve ir patiekti šaltus!