Porcijų skaičius: 4
INGREDIENTAI: 600 gramų bri sūrio
480 gramų rudųjų pievagrybių
320 gramų ožkos pieno sūrio
6 vienetai kriaušių
4 vienetai svogūnų
šiek tiek svogūnų džemo (nebūtina)
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
1.5 stiklinės miltų
1.5 stiklinės vandens (šiltas)
7 gramai mielių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.7 šaukštelio druskos
Patiekiant:
200 gramų gražgarsčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
500 g miltų, druską, alyvuogių aliejų bei mieles sudėkite į didelį dubenį. Supilkite 1 1/2 stiklinės šilto vandens ir viską išmaišykite. Gausite itin lipnią tešlą. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti maždaug 40 minučių. Suberkite 1 1/2 stiklinės miltų, pradedant 1 stikline, ir įmaišykite į tešlą. Suminkykite tešlos kamuoliuką. Jei tešla dar per lipni, suberkite likusią 1/2 stiklinės miltų ir vėl įminkykite į tešlos kamuoliuką. Uždenkite ir palikite kilti dar 30 minučių.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
3.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus, vienai picai iš ketvirtadalio tešlos iškočiokite ploną picos paplotį ir parkelkite jį ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Šaukite į orkaitę 3 - 4 minutėms.
4.
Plonai supjaustykite svogūnus, grybus bei kriaušes. Brie sūrį taip pat supjaustykite mažomis riekelėmis. Ant papločio plonyčiu sluoksniu užtepkite svogūnų džemo, jei naudosite. Ant viršaus sudėliokite svogūnus, grybus ir kriaušes. Ant šių išdėliokite brie sūrio riekeles, o į tarpus įdėkite ožkos sūrio.
5.
Kepkite maždaug 25 - 30 minučių, arba iki kol paruduos.
6.
Patiekite su šviežiais grąžgarsčių lapeliais.