INGREDIENTAI: 1 indelio tuno aliejuje (125 g),
1 svogūno galvutės,
1 geltonosios saldžiosios paprikos ankšties,
2 pomidorų,
pusės gūžės žaliųjų salotų,
50 g majonezo,
3 valg. šaukštų grietinės,
3 valg. šaukštų pomidorų padažo,
druskos,
maltų džiovintų čili pipirų,
2 valg. šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų.
Paruošimo būdas: Svogūno galvutę nulupkite, perpjaukite pusiau, o paskui supjaustykite plonais pusžiedžiais. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dalis. Tuną iš indelio išimkite ir supjaustykite į nedidelius gabalėlius. Žaliųjų salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Lapus suplėšykite į nedidelius gabalėlius ir išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite žuvies gabalėlius, svogūnų pusžiedžius ir saldžiosios paprikos juosteles. Majonezą, grietinę ir pomidorų padažą sumaišykite, pasūdykite ir pagardinkite džiovinto čili pipiro milteliais. Padažu apliekite salotas, o ant viršaus uždėkite pomidorų skilteles. Apibarstykite patiekalą smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!