Porcijų skaičius: 4
INGREDIENTAI: 4 vienetai kriaušių (didelių)
500 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų
1 vienetas vanilės ankšties
1 vienetas cinamono lazdelių
1 vienetas anyžiaus žvaigždutės
šiek tiek cukraus (arba medaus)
Tešlai:
200 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto (šalto)
30 gramų cukraus pudros
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kriaušes nulupti, dėti į nedidelį puodą ir supylus skystį (jo turi būti tiek, kad kriaušės būtų apsemtos maždaug iki pusės) ir prieskonius virti ant silpnos ugnies, kol kriaušės įdūrus šakute taps minkštos. Iškepti iš sirupo ir perkėlus ant popierinio rankšluosčio palikti atvėsti.
2.
Tešlai sviestą sutarkuoti į miltus, sumaišyti su kiaušiniu ir cukraus pudra bei vanile. Užminkyti vientisą tešlą, tikslus miltų kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio, jai kimba prie rankų, galima dar žiupsnelį įberti. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir atvėsinti šaldytuve 30 min. Iš atvėsusios tešlos iškočioti ploną lakštą ir jį supjaustyti juostelėmis. Juosteles užsukti ant nusausintos kriaušės.
3.
Kepti 180 C apie 20 min, kol taps auksinės. Iškepusias pabarstyti cukraus pudra. Pateikti karštas su ledais ar vaniliniu padažu.