INGREDIENTAI: 120 ml vandens
120 ml pieno
100 g sviesto
150 g miltų
4 kiaušinių
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus
100 g migdolų be odelių
perlinio cukraus
1 kiaušinio trynio
1 v. š. pieno
Paruošimo būdas: Miltus persijoti. Prikaistuvyje sumaišome sviestą, pieną, vandenį, cukrų ir druską. Suberiame į prikaistuvį visus miltus iš karto ir maišome mediniu šaukštu tol, kol visa tešla nepradės atsiskirinėti nuo puodo kraštų. Toliau minkome tešlą šaukštu dar porą minučių. Perkeliame tešlą į dubenį aušti. Po vieną įmušame kiaušinius ir kiekvieną kartą maišome šaukštu tol, kol tešla nepasidaro vienalytė. Įmušus visus kiaušinius tešla turi gautis skysta tiek, kad lengvai tekėtų iš konditerinio maišelio, bet ne per skysta, kad išspausta laikytų savo formą. Migdolus paskrudinti keptuvėje, susmulkinti ir įmaišyti į tešlą. Formuojame sausainius. Mažame dubenėlyje sumaišome kaušinio trynį su šaukštu pieno ir aptepame pyragaičius. Kol pienas neišdžiuvo, pabarstome perliniu cukrumi. Pyragaičius 15 minučių kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Vėliau kaitrą sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame tol, kol pyragaičiai gražiai apskrunda.