INGREDIENTAI: Tešlai:
150 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
150 g miltų
truputis druskos
Morengams:
2 kiaušinių baltymai
170 g cukraus pudros
Sutepimui:
Apie 2 v.š. uogienės (naudojau abrokosų ir kaukazinių slyvučių)
Paruošimo būdas: 1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su tryniais, po truputį suberkite sijotus miltus ir druską. 2. Suminkykite vienalytę tešlą ir įvynioję į maistinę plėvelę laikykite šaldytuve apie 2 valandas. 3. Iš tešlos iškočiokite maždaug 3 mm storio lakštą ir išspauskite nedidelius apskritus sausainėlius. 4. Tuomet išplakite baltymus, vis po truputį berkite cukraus pudrą, kol susidarys satndi masė. Ją sudėkite į konditerinį maišelį su apskritu ar žvaigždutės formos antagliu ir išspauskite ant sausainių. 5. Kepkite apie valandą iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje. 6. Atvėsusius suklijuokite po du. Šalta ir sausai laikomi bus geri apie keturias savaites.