Porcijų skaičius: 1
INGREDIENTAI: 100 mililitrų alyvuogių aliejaus
50 gramų gražgarsčių
50 gramų graikinių riešutų
30 gramų baziliko
30 gramų kietojo sūrio
2 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Riešutus, česnaką, žoleles ir sutarkuotą sūrį virtuvės kombainiu arba rankiniu elektriniu trintuvu sutrinkite iki daugmaž vientisos konsistencijos. Tada supilite aliejų ir išmaišykite. Jeigu norite skystesnio pesto, aliejaus pilkite daugiau, o jeigu tirštesnio - mažiau. Paragaukite ir pagal skonį įdėkite dar druskos, jeigu norisi, ir šiek tiek pipirų. Jeigu gaminate iš aštresnių žolelių (pvz. rukolos ar kalendrų), galite įpilti 1-2 šaukštus citrinos sulčių, jos šiek tiek atsvers aštrumą.
2.
Valgykite arba iškart, arba sudėkite į stiklainiuką ir ant viršaus užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo išdžiūvimo). Padėkite į šaldytuvą - jame pesto be problemų gali gyventi apie porą savaičių (tik kaskart po vartojimo vėl užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus).
3.
Bet kurį pesto galite užsišaldyti žiemai. Tik, jei šaldysite, palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas pesto šiek tiek išsiplės.