INGREDIENTAI: Įdarui:
5 - 6 obuolių
Cinamono
2 v. š. cukraus
Tešlai:
3 kiaušinių
3 v. š. miltų
3 v. š. cukraus
0,5 a. š. kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Nuspausti sultis. Galima pagardinti cinamonu ir įberti cukraus. Tešlai. Kiaušinius išplakti iki putų. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, atsargiai ir kruopščiai išmaišyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Obuolių įdarą lygiu sluoksniu paskleisti skardoje, paliekant po 3 cm laisvos vietos nuo skardos kraštų . Ant įdaro supilti tešlą, išlyginti paviršių. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėj apie 15 minučių. Iškepusį pyragą uždengti virtuviniu rankšluosčiu ar kepimo popieriaus lakštu ir apversti. Nuimti kepimo popierių ir biskvitą iš karto susukti į vyniotinį. Ataušinti. Supjaustyti ir mėgautis. P.S. nuotraukoje tokia geltona tešla, nes kiaušiniai iš kaimo :)