INGREDIENTAI: 4 sūdytos silkės
0,5 stiklinės pieno
1 stiklinė plaktos grietinėlės
1 nedidelis svogūnas
100 g žaliųjų žirnelių
1 šaukštas garstyčių
2 šaukšteliai kario
1 šaukštelis citrinos sulčių
1,5 šaukštelio cukraus pudros
2 šaukštai kapotų petražolių
Paruošimo būdas: Nuplautą silkę nuvalyti, pamirkyti piene 5-6 val., supjaustyti gabalėliais. Paruošti padažą: grietinėlę išmaišyti su cukraus pudra, garstyčiomis, smulkiai sukapotais svogūnais, kariu, petražolėmis ir citrinos sultimis. Dėti ant lėkštės sluoksniais: žirnelius, silkę, užpilti padažu, uždengti ir atšaldyti. Puošti petražolėmis, virtu kiaušiniu, pomidorais.