Porcijų skaičius: 3
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (geriausiai šviežių)
4 skiltelės česnako
1 saujelė petražolių
šiek tiek prieskonių
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nušveisti ir supjaustyti skiltelėmis. Skilteles sudėti į dubenį, dosniai apšlakstyti aliejumi, prieskoniais, druskyte jeigu reikia (aš naudojau Persilado prieskonius, kurie ir taip sūrus, tad papildomai druskos nebedėjau) ir viską gerai išmaišyti, kad bulvės tolygiai pasidengtų. Paprieskoniuotas bulvių skilteles suguldyti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
2.
Bulves šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 35-45 minute, kol įgaus gražią, auksinę spalvą. Jei reikia, galite kepimo eigoje bulvių skilteles apversti ant kito šono, kad tolygiau apskrustų.
3.
Iškeptas pabarstyti smulkintu česnaku ir petražolėmis, valgyti su česnakiniu arba kitu mėgstamu padažu.