Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: 6 vienetai žaliųjų citrinų (laimų)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
170 gramų sausainių
120 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštelis želatinos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai pasigaminam pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkit visiškai, nepalikdami stambių gabaliukų. Į šiuos trupinius suberkite 3 šaukštus cukraus ir 7 šaukštus lydyto sviesto. Gerai išmaišykite. Suberkite į apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstykit šaukštu, išorėje palikdami kiek aukštesnį kraštelį. Viską gerai prispauskit prie formos dugno.
2.
Paruoštą pyrago pagrindą kiškit į 175°C karštumo orkaitę ir kepkit 9-10 minučių, kol ims švelniai ruduoti. Iškepusį pagrindą palikite atvėsti.
3.
Į puodą įsipilkime vandens ir pastatykime virti. Į puodą įstatykite dubenį, kuriame ir gaminsime kremą. Svarbu, kad dubuo nesiliestų su verdančiu vandeniu, nes kremą gaminsime garuose, o ne virsime. Želatiną užpilame 2 valgomais šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti. Kai išbrinks, statome indą su želatina į karštą arba verdantį vandenį ir laukiam, kol ji visiškai ištirps. Ištirpusią paliekame atvėsti, kol gaminsim kremą.
4.
Nuo vienos žaliosios citrinos nutarkuojame žievelę ir atsidedame (jos reikės vėliau). Į dubenį nieko nelaukę pilam 6 laimų sultis, beriame cukrų ir mušame kiaušinius. Viską nuolat maišom šluotele. Kai bemaišydami pajusit, kad masė darosi tiršta, po gabalėlį sudėkite sviestą, kaskart išmaišydami, kol gabalėlis ištirps. Kai visas sviestas jau bus sudėtas, supilkite tirpintą želatiną ir viską gerai išmaišykit. Belieka tik suberti tarkuotą žievelę ir viską dar kartą išmaišyti.
5.
Kremas paruoštas. Belieka supilti jį ant pyrago pagrindo ir dėti šaldytuvan sustingti. Po poros valandų jau galėsite skanauti nuostabų, gaivų, saldžiarūgštį žaliųjų citrinų pyragą.