Porcijų skaičius: 10
INGREDIENTAI: Pagrindui:
50 gramų džiūvėsėlių
50 gramų sviesto
35 gramai migdolų
1 sluoksnis:
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų jogurto
100 gramų grietinės
2 šaukštai cukraus
7 gramai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 sluoksnis:
130 gramų braškių
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų grietinės
50 gramų jogurto
2 šaukštai cukraus
7 gramai želatinos
3 sluoksnis:
170 gramų braškių
2 šaukštai cukraus
5 gramai želatinos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Torto padui sulaužyti džiūvesėlius, sudėti į smulkintuvą, sudėti riešutus, užpilti tirpintą sviestą ir išmaišyti. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, suberti džiūvesėlių masę, ją paskirstyti tolygiai, gerai paspausti ir palikti sustingti 30 minučių.
2.
1 baltam sluoksniui želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti garų vonelėje ir palikti atvėsti. Grietinę ir jogurtą išplakti su cukrumi ir vainiliniu cukrumi ir įmaišyti želatiną. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į grietinės-jogurto masę. Kremą supilti ant pagrindo ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
3.
2 rožiniam sluoksniui su želatina padaryti tą pati. Braškes elektriniu trintuvu sutrinti su cukrumi. Grietinę ir jogurtą išpalkti kartu, po to sumaišyti su braškėmis ir įmaišyti želatiną. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į braškių kermą. Supilti į torto formą ir vėl dėti į šaldytuvą.
4.
3 raudonam sluoksniui su želatina padaryti tą patį. Braškės elektriniu trintuvu sutrinti su cukrumi ir įmaišyti paruoštą želatiną. Supilti ant sustingusio rožinio sluoksnio, ant viršaus sudėti likusias braškes ir vėl dėti į šaldytuvą.