INGREDIENTAI: 0,5 kg miltų
50 g mielių
2 kiaušiniai
150 ml pieno
100 ml jogurto
50 g cukraus
50 g sviesto
100 g šaldytų uogų
Druskos (truputį)
Cukraus pudros (pabarstymui)
Riebalai (formai ištepti)
Paruošimo būdas: Pakaitintame piene išmaišyti mieles bei 2 šaukštus miltų ir 15 min. padėti šiltai. Kiaušinius išsukti su jogurtu, cukrumi ir lydytu sviestu. Likusius miltus persijoti į indą, supilti mieles, įberti žiupsnelį druskos, sudėti jogurto masę ir išminkius tešlą atidėti 30 min. Uogas atšildyti, nusausinti ir pabarstyti miltais. Pakilusią tešlą padalyti į tris dalis ir iš kiekvienos padaryti juostas. Jas dėti į riebalais išteptą formą, galus sujungti ir supintii kasą. Pynės viršų apibarstyti uogomis, lengvai jas įspausti ir padėti 10 min. pastovėti. Po to pašauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti apie 40 min. Atvėsinti, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!