Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų (gerai prinokusių)
200 gramų avižinių dribsnių (greito paruošimo, skirtų virti 3-5min)
150 gramų razinų (arba kitų džiovintų vaisių ar uogų)
125 gramai žemės riešutų sviesto
2 šaukštai avižų (užpiltų 6 šaukštais vandens)
2 šaukštai medaus (ar kito saldumo)
1 saujelė riešutų (galima ir nedėti)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
šiek tiek vanilės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Avižinius dribsnius, razinas, cinamoną, vanilę ir kepimo miltelius sumaišyti kartu, atidėti.
2.
Medų, jei reikia, pašildyti, kad suskystėtų, sumaišyti su riešutų sviestu ir įmaišyti į vandens-avižų masę. Ten pat įmaišyti šakute sutrintus bananus.
3.
Sausus produktus sumaišyti su drėgnais. Masę išmaišyti, kol nebesimatys sausų produktų. Pagardinti pasmulkintais riešutais.
4.
Šaukštu dėti masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol taps auksiniai.
5.
Iškepusius iš pradžių atvėsinti skardoje, o galutinai atvėsinti galima ant grotelių.