Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: Biskvitui:
300 gramų morkų (smulkiai tarkuotų)
300 gramų cukraus
250 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
1 šaukštas kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
Kremui:
250 gramų filadelfijos sūrio (kambario temperatūros)
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus pudros
Papuošimui:
50 gramų morkų traškučiai
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Pasiruoškite dvi 15 cm skersmens kepimo formas. Lengvai sviestu patepkite formos dugną, iklokite kepimo popieriaus, patepkite sviestu dugną ir kepimo formos šonus.
2.
Dideliame dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotas morkas su cukrumi ir palikite 15 - 20 min. pastovėti, kad cukrus aptirptų, o morkos paleistų sultis.
3.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Miltus persijokite su kepimo milteliais ir valgomąja soda.
5.
Citriną gerai nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite geltonąją žievės dalį. Suberkite ją į morkų masę. Išpauskite citrinos sultis, supilkite į morkų masę ir išmaišykite. Supilkite išlydytą sviestą ir išmaišykite. Įmaišykite kiaušinius, suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
6.
Lygiomis dalimis paskirstykite tešlą pasiruoštose kepimo formose ir kepkite 45 - 50 min. Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min atvėsti. Po to išimkite iš kepimo formų ir galutinai atvėsinkite.
7.
Kremui elektriniu plaktuvu plakite sviestą, kol pabals ir taps purus. Suberkite cukraus pudrą ir dar plakite 1 - 2 min. Po to sudėkite grietinėlės sūrį ir plakite iki vientisos masės.
8.
Dėkite pirmąjį biskvitą ant serviravimo lėkštės, užtepkite pusę kremo ir ant viršaus uždėkite antrąjį torto sluoknį lygiąja puse į viršų. Užtepkite likusį kremą ant viršaus. Papuoškite tortą morkų traškučiais.