Porcijų skaičius: 4
INGREDIENTAI: Tešlai:
1.5 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
4 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek sviesto
Pabarstymui:
0.25 stiklinės cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų. Suplakite pieną su kiaušiniais. Maišant plakimo šluotele, pilkite kiaušinių mišinį į dubenį su miltais.
2.
Obuolius nulupkite ir su mandoline supjaustykite juos degtuko dydžio šiaudeliais. Sumaišykite obuolius su citrinos sultimis ir įmaišykite į tešlą.
3.
Įkaitinkite blynų keptuvę, išlydykite truputį sviesto ir kepkite blynus. Pabarstykite cinamonu sumaišytu su cukrumi. Patiekite.