INGREDIENTAI: 6 šaldytų jūros lydekų filė (apie 900 g)
3 svogūnai
3 morkos
aliejaus
miltų
Marinatui:
1 l vandens
spirito acto (9 procentų)
cukraus
druskos
6 juodieji pipirai
2-3 laurų lapeliai
šakelė juozažolių
Paruošimo būdas: Iš marinatui skirtų produktų paruošiame saldžiarūgštį marinatą ir atvėsiname. Šaldytų jūros lydekų filė atšildome, įtriname žuvies prieskoniais (su druska) ir laikome 1 val. Tuomet supjaustome nedideliais gabalėliais, apvoliojame miltuose ir iškepame aliejuje. Atvėsusią žuvį sudedame į marinatą. Svogūnus bei morkas supjaustome griežinėliais ir sudedame į marinatą. Taip paruoštą žuvį laikome kambario temperatūroje 1 parą. Žuvį patiekiame inde su marinatu, morkų ir svogūnų griežinėliais. Papuošiame petražolių šakelėmis. Iš morkų griežinėlių galima išpjauti gėlytes, širdeles arba žvaigždutes, tuomet patiekalas bus šventiškesnis.