INGREDIENTAI: Tešlai:
450g miltų (gali prireikti ir daugiau)
150g cukraus
100g margarino, tirpinto
2 kiaušinių
100g medaus
1 a.š sodos (galima keisti kepimo milteliais)
Prieskonių meduoliams
0, 5 citrinos žievelės, tarkuotos
Glajui:
0,5 citrinos sulčių
Cukraus pudros (tiek, kiek reikės tinkamai konsistencijai išgauti)
Pabarstukų
Paruošimo būdas: 1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome, kol ištirps cukrus. 2. Į tešlą įtarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius. 3. Miltus sumaišyti su soda arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą (kai tampa sunku maišyti, pradedame minkyti rankomis). Tešla neturi lipti prie rankų. 4.Kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formelėmis meduolius ir kepame 200 °C temperatūros orkaitėje 7 - 10 minučių. Meduoliai turi vos, vos pagelsti. Svarbu neperkepti.