INGREDIENTAI: Tešlai:
150 g pieno
1 pakelis sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
0,5 a.š. druskos
350 g miltų
2 a.š. apelsino žievelių
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 kiaušinio trynys
2 šaukštai aliejaus
Užpilui:
100 g cukraus
1,5 šaukšto apelsino žievelių
50 g margarino VILNIUS kepiniams
Paruošimo būdas: Šiltame piene ištirpiname mieles, sudedame likusias sudedamąsias tešlos dalis ir išminkome tešlą, kad būtų elastinga. Paliekame šiltoje vietoje, apie 1,5 val., kad tešla iškiltų. Iš iškilusios tešlos padarome apvalias bandeles (man gavosi 9) ir sudedame į riebalais išteptą kepimo indą. Atskirame dubenyje išlydom margariną ir sumaišom su cukrumi bei apelsino žievelėmis. Šia mase tolygiai apipilame bandeles ir uždengę rankšluosčiu paliekame pastovėti 20-30 min. Tada įdedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25-30 min.