INGREDIENTAI: 4 kilogramai burokėlių
3 kilogramai obuolių (rūgštesnių, pvz. antaninių)
2 kilogramai morkų
2 kilogramai svogūnų
100 gramų druskos
0.5 litro aliejaus
šiek tiek kmynų (maltų)
šiek tiek lauro lapų (maltų)
šiek tiek pipirų (maltų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas ir burokus išvirti. Tada smulkiai supjaustyti arba stambiai sutarkuoti, kaip labiau patinka. Obuolius stambiai sutarkuoti.
2.
Į didelio storadugnio puodo dugną įpilti dalį aliejaus ir jame apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus iki šiek tiek pagels ir suminkštės. Tada sudėti burokėlius, morkas bei obuolius, supilti likusį aliejų ir viską ant nedidelės ugnies patroškinti apie 10-15 minučių. Suberti druską, prieskonius ir viską gerai išmaišyti. Druskos kiekį galite koreguoti pagal savo mėgimą, tiesiog paragaudami, ar jau pakanka, ar skonis patinka.
3.
Karštą miršainę sudėti į švarius, pakaitintus stiklainius ir sandariai užsukti švariais dangteliais. Stiklainius pastatyti dangteliais žemyn ir apdengti šilta kaldra bei leisti pastovėti keletą valandų, kol visiškai atauš. Vėliau geriausia laikyti vėsioje vietoje, pvz., rūsyje.