Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: 20 šaukštų miltų
5 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė moliūgų (tarkuoto smulkia tarka)
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek acto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu biskvitinę tešlą. Plaktuvu iki putų išplaku 5 kiaušinius, 1,5 stiklinės cukraus. Pusę plakinio pilu į kitą indą. Pirmą pusę papildau 2 v. š. kakavos miltelių, 7 - 10 v. š. miltų.
2.
Antrą pusę: 1 stikline moliūgo tarkių (tarkuotų smulkia tarka), 1 a. š. vanilinio cukraus, 10 - 14 v. š. miltų.
3.
Miltus į abi mases maišau pašaukščiui, kol tešla tampa klampi, bet vis dar varvanti nuo šaukšto, todėl sunku numatyti kiek tiksliai šaukštų reikės.
4.
Galiausiai pasemiu 1 v. š. sodos ir labai lėta srovele ant jos pilu actą. Naudoju tik susidarančias putas, jas tolygiai paskirstau abiems masėms, lengvai permaišau.
5.
Tešlas pilu į kepimo formą (naudoju 28 cm skersmens). Pirmiausiai įpilu kakavinės masės, tiek, kad plonai pasidengtų formos dugnas. Tuomet į centrą pilu moliūginės masės - kakavinės - moliūginės - kakavinės, kol baigiasi abi tešlos. Prieš kepant, mediniu pagaliuku galima pabraukyti tešlą, gausis gražūs ornamentai.
6.
Kepu 180 C apie 45 - 60 min. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – pabadžius kepinį, jis turi būti sausas. Tiekiu pilnai atvėsusį.