TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Kremiška avižinė pusryčių košė su riešutų sviestu ir vaisiais
Avižinė košė

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 stiklinės avižų pieno
1 stiklinė avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
1/4 stiklinės vandens
2 šaukšteliai linų sėmenų (maltų)
3/4 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį migdolų sviestas
pagal skonį mango vaisiaus
šiek tiek klevų sirupo
šiek tiek linų sėmenų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižas pamirkyti šaltame vandenyje 10 minučių. Nupilti vandenį.

2.
Avižas sudėti į prikaistuvįm užpilti avižų pienu, vandeniu, berti cinamono, maltus linų sėmenis, druskos. Užvirinti, vis pamaišant. Sumažinti ugnį ir virti apie 20 minučių, kol suminkštės ir košė bus kreminės konsistencijos. Dažnai mašyti, kad nepridegtų.

3.
Išvirtą košę uždengti palikti pastovėti 5 minutes. Jeigu reikia, įmaišyti truputį karšto vandens, iki norimos konsistencijos.

4.
Tiekti su migodlų sviestu, klevų sirupu ir smulkintais mangais, pabarstyti linų sėmenimis.



admin · 2018-04-09 18:00 · 1221 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt