INGREDIENTAI: Ingredientai:
5 kriaušės
2 avokadai
1 citrina
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. medaus
0,5 a. š. garstyčių
1 a. š. raudonųjų pipirų grūdelių
druska
Paruošimo būdas: Padažui reikės skysto medaus, jei neturite skysto, tuomet sukietėjusį medų galima suskystinti įdėjus jį į puodelį, kurį įstatę į karšto vandens vonelę maišydami suskystinsite medų. Taigi sumaišykite skystą medų, garstyčias, druską ir šviežiai išspaustas pusės citrinos sultis. Į gautą masę supilkite alyvuogių aliejų ir vėl viską gerai išmaišykite. Tuomet nuplaukite kriaušes, nulupkite, supjaustykite jas griežinėliais ir išimkite jų sėklas. Nuplaukite bei nulupkite avokadus, išimkite kauliukus ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite supjaustytas kriaušes ir avokadus likusios pusės citrinos sultimis (taip riekia daryti, kad vaisiai nepatamsėtų). Supjaustytus avokadus ir kriaušes sudėkite į lėkštę, užpilkite pasigamintu padažu. Sugrūskite grūstuvėje raudonųjų pipirų grūdelius ir apibarstykite jais salotas. Prie šių salotų puikiai tinka skrudinta balta duona. Skanaus. Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!