Porcijų skaičius: 10
INGREDIENTAI: 1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų balto šokolado (tarkuoto)
45 gramai kokoso drožlių
1 šaukštas sviesto
šiek tiek šokoladinių pabarstukų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kondensuotą pieną supilti į indą kaitinimui, įdėti sviestą. Kaitinti ant vidutinės ugnies. Nuolat maišyti, nes kondensuotas pienas labai svyla! Kaitinant suberti sutarkuotą baltą šokoladą. Kai maišant masė jau atšokinėja nuo kraštų - nukeliame ją nuo viryklės. Suberiame kokoso drožles, išmaišome ir paliekame atvėsti.
2.
Iš atvėsusios masės aliejumi arba sviestu pateptomis rankomis formuojame rutuliukus, apvoliojame pabarstukuose (aš dalį apvoliojau šokoladiniuose pabarstukuose, dalį kokoso drožlėse). Sudedame į popierinius krepšelius. Saldainiukus laikome šaltai. Skonis pasakiškas!