TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nekeptas tortas su maskarponės ir kondensuoto pieno kremu
Nekeptas tortas su maskarpone ir kondensuotu pienu

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
220 gramų sausainių ("Gaidelio" ar "Selgos" tipo)
120 gramų sviesto
50 gramų šokolado
1 saujelė riešutų
Įdarui:
300 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 šaukšteliai želatinos
1 šaukštas medaus
šiek tiek cinamono (nebūtina)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui į elektrinį smulkintuvą suberiame šokoladą, riešutus ir šiek tiek susmulkiname. Tuomet beriame sausainius ir vėl smulkiname. Gautą trupinių masę sumaišome su ištirpintu sviestu. Gautą masę dedame į formą (naudojau 21 cm skersmens, nuimamais kraštais) ir suformuojame padą, šiek tiek pakeldami šonus. Dedame į šaldytuvą.

2.
Įdarui želatiną užpilti 20 ml vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti, vėliau ištirpinti garų vonelėje. Palikti atvėsti.

3.
Grietinėlę išplakame iki sandumo. Maskarponę, medų bei kondensuotą pieną išmaišome didesniame dubenyje iki vientisos masės. Supilame ištirpintą želatiną. Galiausiai ATSARGIAI įmaišome plaktą grietinėlę. Tik nepermaišykite, kad masė liktų puri. Grietinėlę geriausia įmaišyti po šaukštą.

4.
upilame įdarą ant paruošto pado ir apibarstome cinamonu. Jei nesate cinamono mėgėjai, jo galite ir nebarstyti.

5.
Tortą dedame į šaldytuvą ir stengiamės jį užmiršti bent 3 valandoms. O tada...o tada pasidarome kavos, pjaunam dosnų gabalą torto ir mėgaujamės!



admin · 2018-08-29 15:00 · 860 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt