Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
380 gramų miltų
200 gramų sviesto
190 gramų kreminės varškės
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo (jautienos ar kalakutienos)
5 vienetai rudųjų pievagrybių (arba baltų)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai sultinio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis krapų
1 žiupsnelis petražolių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, įberti druskos, cukraus, įdėti varškę, viską pamaišyti, berti miltus ir gerai išminkyti tešlą. Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Įdarui nuplauname pievagrybius, supjaustome ir pakepiname keptuvėje kelias minutes. Nuėmę nuo viryklės įmaišome grietinę, norimus prieskonius ir paliekame atvėsti. Į faršą įtarkuojame svoguną, įpilame sultinį, prieskonius, susmulkintus žalumynus, sudedame pakepintus pievagrybius ir gerai išmaišome.
3.
Tešlą padaliname norimo dydžio gabaliukais. Iškočiojame paplotėlius, dedame įdarą, sujungiame ir suspaudžiame kraštus. Aptepame kiaušinio - pieno plakiniu.
4.
Kepame 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje , apie 30 - 40 minučių.