Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
250 gramų rikotos
200 gramų jogurto, natūralaus
200 gramų sviesto
80 gramų fermentinio sūrio
70 gramų kietojo sūrio
1 vienetas kiaušinių trynių
25 gramai šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek kmynų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dideliame dubenyje sumaišyti mieles, jogurtą, ricotta varškę, druską ir kiaušinio trynį. Ištirpinti sviestą ir taip pat supylus išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi gautis maloni, nelimpanti prie rankų. Įdėti į šaldytuvą ir palikti per naktį (arba bent kelioms valandoms).
2.
Sūrius smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti tarpusavyje. Iš pastovėjusios per naktį tešlos iškočioti ~1/2 cm storio lakštą ir supjaustyti į norimo dydžio /ilgio lazdeles.
3.
Sudėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi, ištepti kiaušinio/ pieno plakiniu, gausiai apibarstyti sūrių mišiniu, kmynais ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180-190 C temperatūros, kepti ~15 minučių, kol gražiai paruduos. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.