Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo moliūgų (be sėklų, išvalyto)
1 kilogramas paprikos (be sėklų, išvalytos)
0.5 litro pomidorų padažo (aš dedu Vilkaviškio senovinį)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės aliejaus
1 vienetas aitriųjų pipirų (jei norisi aštriau)
50 mililitrų acto
1 šaukštas druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą nuplauti, išimti sėklas, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti stambesniais gabalėliais. Jei naudojate, supjaustykite ir dėkite aitrųjį pipirą.
2.
Puode įkaitinti aliejų, sudėti daržoves, suberti cukrų, druską, padažą ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 30-40 minučių neperverdant, kad išliktų gabalėlių.
3.
Baigiant virti, supilti actą, gerai permaišyti. Sudėti į sterilius stiklainius, pakaitintus stiklainius, užsukti dangteliais ir apklojus šiltai palaikyti, kol atvės.