AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai slyvų (svoris be kauliukų)
600 gramų cukraus
2 vienetai citrinų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas nuplauti, nusausinti, supjaustyti perpus, išimti kaulius, perpjauti dar perpus.
2.
Slyvas sudėti į puodą, užberti cukrumi, įspausti citrinų sultis ir kaitinti ant nedidelės kaitros, kol iš slyvų išsiskyrusios sultys ims kunkuliuoti. Kaitinant nuolat maišyti, kad neprisviltų. Nuo užvirimo kaitinti dar 5 minutes.
3.
Viską sutrinti elektriniu trintuvu. Vėl užvirinti, sumažinti kaitrą iki kuo mažesnės, bet kad masė dar šiek tiek burbuliuotų. Kaitinti apie 1.5 - 2 valandas, kol masė bus tiršta. Nuolat maišyti, kad neprisviltų.
4.
Ar sviestas jau pakankamai tirštas, tikrinti taip: ant šaltos lėkštės (ją prieš tai palaikykite šaldytuve ar šaldiklyje) dėti šaukštą masės ir lėkštę palenkti šonu, masė neturėtų nubėgti, o būti tiršta.
5.
Uogienę išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukti ir palikti atvėsti.