Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų medaus
250 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 mililitrų pieno (šilto)
50 gramų graikinių riešutų
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto muskato
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite 160C°.
2.
Medų užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
3.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Į miltų mišinį, mediniu šaukštu įmaišykite karštą medų. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir po truputį supilkite šiltą pieną. Įmaišykite riešutus.
4.
Kekso formą (manoji yra 33-11cm) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą, kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Jeigu Jūsų kekso forma yra kiek trumpesnė ir platesnė, kepkite duonelę kiek ilgiau, apie 1 val., mediniu smeigtuku patikrinkite ar viduriukas yra gerai iškepęs.
5.
Leiskite duonelei gerai atvėsti, tik tada išimkite iš formelės. Leiskite pasistovėti parą ir tik tada megaukitės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"