TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Gražuolis tortas "Miško sąmanos" su maskarponės kremu
Špinatų tortas miško sąmanos su maskarpone

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
300 gramų špinatų (šviežių arba šaldytų 450 gramų)
2 stiklinės kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
180 mililitrų rapsų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
0.5 šaukštelio sodos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
150 gramų mėlynių (arba šilauogių, šviežių)
150 gramų aviečių (šviežių)
70 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti)
3 šaukštai cukraus pudros
4 šaukšteliai citrinos žievelės
4 šaukšteliai želatinos (nubrauktų)
16 gramų vanilinio cukraus
Sulaistymui:
1/4 stiklinės žaliosios arbatos (arba juodos)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai cukraus pudros
Papuošimui:
1 sauja mėlynių (arba šilauogių, šviežių)
1 sauja aviečių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Špinatus sudėti į maisto smulkintuvą su 90 mililitrų aliejaus ir sutrinti iki visiškos tyrės. Kiaušinius su cukrumi ir vanilės esencija plakti, kol masė padvigubės ir taps balkšva.

2.
Į išplaktą kiaušinių masę supilti likusį aliejų, špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti. Sodą nugesinti sumaišant su šaukšteliu grietinės, su actu ar citrinų sultimis. Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.

3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Kepti 175 C laipsnių orkaitėje apie 60 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, įkišus į biskvitą, jis turi neaplipti tešla. Iškepusį biskvitą perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti.

4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinti karšto vandens vonelėje ir atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Tada sudėti atvėsintą želatiną ir tarkuotą citrinos žievelę, išplakti. Į grietinėlės masę įmaišyti maskarponę ir viską gerai išsuki. Suberti uogas ir atsargiai išmaišyti.

5.
Sirupui sumaišyti arbatą, citrinos sultis ir cukraus pudrą.

6.
Nupjauti biskvito viršų, apie trečdalį tešlos, ir sutrupinti pirštais. Pusę biskvito trupinių sulaistyti sirupu, kitą pusę atidėti.

7.
Dėti netrupintą biskvitą į torto formą, supilti kremą, išlyginti, sudėti trupinius, sulaistytus sirupu, ir ant viršaus užbarstyti sausus trupinius. Papuošti uogomis ir palikti tortą šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia per naktį.



admin · 2018-09-14 06:00 · 748 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt