TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sluoksniuotos tešlos tortas pagal Andželiką - be galo skanus ir greitas
Sluoksniuotos tešlos tortas Adželikos (tinginių Napoleonas)

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
670 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
500 mililitrų pieno
120 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
35 gramai kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilinio cukraus
Pertepimui:
720 gramų vyšnių kompoto (apie 420 g uogų ir 300 g skysčio)
35 gramai kukurūzų krakmolo

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotą tešlą pakočioti, jog būtų daugmaž 2-3 mm storio ir iš jos iškepti norimos formos lakštus. Aš iškepiau 8 stačiakampio formos lakštus. Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje patiesus kepimo popierių apie 10 - 12 minučių (kol paviršius gražiai pagels, bet tik pagels, paruduoti neturi). Prieš kepant kiekvieną lakštą gausiai subadyti šakute, jog kepdamas nesitrauktų ir nekiltų pūslelės. Vienu kartu visų lakštų neiškepsite, nes netilps į skardą, tad kol vieni lakštai kepa, kitus geriausia laikykite vėsiai (pvz. šaldytuve), jog tešloje esantys riebalai neatitirptų. Iškepusius lakštus truputį atvėsinkite skardoje, o tada atsargiai išimkite (atsargiai, nes jie gana trapūs) ir palikite visiškai atvėsti. Kai lakštai visiškai atvės, juos galite sudėję vieną ant kito truputį apipjaustyti, jog suteptas tortas būtų gražios, taisyklingos formos. Trupinukus išsaugokite, juos galėsite panaudoti torto papuošimui.

2.
Kremui 400 ml pieno užvirinti su vaniliniu cukrumi. Nuimti nuo viryklės. Atskirai išplakti kiaušinius ir likusį pieną, cukrų, krakmolą. Plona srovele, nuolat maišant šlouotele pilti šį mišinį į užvirtą pieną. Pakaitinti ir truputėlį pavirti ant nedidelės, maišant, kol sutirštės. Palikti atvėsti.

3.
Uogų pertepimui nuo kompoto nupilti 100 ml skysčio ir jį sumaišyti su krakmolu. Likusį kompotą užvirinti, pilti ištirpintą krakmolą, trumpai pavirti, maišant, kol sutirštės. Palikti atvėsti.

4.
Kai kremas ir pertepimas atvės iki kambario temperatūros, jais sutepti iškepusius lakštus. Pirmiausia dėkite vieną lakštą, aptepkite kremu, dėkite kitą lakštą, lengvai spustelėkite, aptepkite kremu arba uogų pertepimu ir taip kol susluoksniuosite visą tortą.

5.
Paruoštą tortą truputėlį paspausti ir padėti į šaldytuvą, galima netgi šiek tiek lengvai paslėgti. Tortas gali pasirodyti aukštas, bet naktį pastovėjęs, nusileidžia 1 - 2 cm.

6.
Būtinai leiskite šiam tortui šaldytuve pastovėti bent per naktį (o dar skaniau - parą, dvi), nes tortui stovint kremas susigeria į lakštus ir tortas tik skanėja.



admin · 2018-10-04 00:00 · 842 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt