Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
10 vienetų bulvių
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek miltų (šiek tiek)
Įdarui:
250 gramų kalakutienos kepenėlės
250 gramų kiaulienos šoninės
100 gramų grybų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
šiek tiek lašinukų
šiek tiek svogūnų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves išvirti su lupena, nulupti ir sumalti. Įmušti kiaušinį ir berti šiek tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų.
2.
Įdarui kalakutienos kepenėles, kiaulienos šoninę išvirti ir sumalti. Į maltą mėsą įdėti kepinto svogūno ir maltų grybų, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Tešlai atgnybti bulvių masės, suploti delne formuojant paplotėlį, į vidurį dėti įdaro, užspausti kraštus ir išlyginti, šiek tiek suploti. Apkepti keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol apskrus.
4.
Sudėti į kepimo formą, užpilti grietinėle, apibarstyti kepintais lašinukais su svogūnais ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.