Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
500 gramų bulvių
4 vienetai kiaušinių trynių
70 gramų sūrio
50 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Įdarui:
200 gramų grybų (naudojau pievagrybius)
150 gramų grietinėlės
100 gramų rūkyto kumpio
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
šiek tiek krapų
šiek tiek prieskonių
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite bulves.
2.
Įdarui supjaustytus grybus apkepkite aliejuje, tada sudėkite burokine tarka tarkuotas morkas, smulkintą svogūną ir česnaką, įberkite prieskonių ir viską išmaišykite. Kepinkite ant mažos ugnies, sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį, smulkintus krapus, įpilkite grietinėlę ir viską patroškinkite. Palikite įdarą atvėsti.
3.
Kai bulvės išvirs, nupilkite ne visą vandenį, truputėli palikite, kad bulvių košė būtų minkšta. Sutrinkite bulves, dėkite sviestą, kiaušinių trynius, tarkuotą sūrį ir labai gerai išmaišykite.
4.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir su konditeriniu švirkštu ant jos suformuokite krepšelius. Bulvių krepšelius patepkite plaktu kiaušinio tryniu. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada sudėkite įdarą, užtarkuokite sūrio ir kepkite dar 15 minučių.