Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų vandens
160 gramų miltų
110 gramų sviesto
Kremui:
600 gramų grietinės
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
Glajui:
100 gramų pieniško šokolado (arba juodo)
50 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilkite vandenį, dėkite sviestą ir kaitinkite kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite miltus, greitai maišykite kol masė taps vientisa. Palikite atvėsti. Kol vėsta, pasiruoškite skardas. Išklokite jas kepimo popieriumi.
2.
Į atvėsusią masę po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kas kart gerai išplakant. Krėskite visą paruoštą masę į konditerinį maišelį (antgalį pasirinkite apvalia skylute) ir ant paruoštos skardos išspauskite 10-15 cm lazdeles, paliekant 1-2 cm tarpelius.
3.
Po vieną skardą šaukite į orkaitę įkaitintą iki 190 C temperatūros vidurinėje eilėje, kepkite ~15 minučių arba tol kol lazdelės išsipūs ir švelniai paruduos, nedarinėjant orkaitės durelių. Lazdelių iškepa 3 didelės skardos.
4.
Smagiausia tai, kad šį torčiuką formuoti galima kaip tik širdis geidžia, lazdeles galima statyti, guldyti, kryžiuoti... būtiniausiai su meile ir su gera nuotaika ;)
5.
Grietinę ir cukraus pudrą išplakite iki standumo, dar šiek tiek paplakant įspauskite citrinos sulčių, vis paragaukite, kad nebūtų per rūgštu. Imkite po vieną plikytos tešlos lazdelę, merkite į paruoštą kremą, dėkite ant pasirinktos tortinės, lėkštės ar padėklo, suformuokite tortą (aš dažniausiai lazdeles kryžiuoju).
6.
Glaistui vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu. Paruoštu glaistu apšlakstykite tortą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.