AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės miltų
0.5 stiklinės vandens
0.5 stiklinės pieno
1/3 stiklinės aliejaus
1/4 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
14 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai vandens
Įdarui:
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
šiek tiek žalumynų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Mieles sumaišome su cukrumi, supilame pieną, vandenį ir aliejų. Išmaišome ir paliekame apie 5 min.pastovėti, jog suputotų. Įplakame kiaušinį, druską ir suberiame miltus. Užminkome tešlą. Minkyti reiktų apie 10 min., kol tešla taps elastinga, vientisa.
2.
Tešlą padalinkite į norimo dydžio bandeles ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant kiekvienos bandelės viršaus įspauskite pirštu duobutę ir į ją pridėkite sviesto, sumaišyto su tarpuotu česnaku bei žalumynais. Paruoštas bandeles uždenkite maistine plėvele ir padėkite šilčiausioje namų vietoje pakilti. Tai turėtų užtrukti apie 1 val.
3.
Baltymą išplakite su vandeniu ir šiuo mišiniu aptepkite pakilusias bandeles.
4.
Kepkite iki 210 C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai pagels. Skanaus!
5.
Žalumynus galite naudoti tokius, kokie jums patinka. As dėjau petražoles. Bandelių kepimo laikas priklauso nuo bandelių dydžio. Jei bandelės didelės, maždaug delno dydžio, kepa apie 12 min, jei mažutės, tuomet tikrai pakanka ir 7-8 min. Žiūrėkite pagal bandelių išvaiždą.