TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 07:28
Greiti moliūginiai kefyro keksiukai
Moliūginiai kefyro keksiukai

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų moliūgų tyrės (receptas čia)
240 gramų miltų
150 gramų cukraus
125 gramai kefyro
115 gramų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek rudojo cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti per sietelį.

2.
Kiaušinius išplakti mikseriu kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į kiaušinių plakinį sukrėsti moliūgo tyrę, supilti kefyrą ir aliejų bei dar kartą perplakti.

3.
Į skystą masę suberti persijotus miltus ir viską gerai permaišyti (šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos). Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž grietinės tirštumo, nes tikslus jų kiekis kartais gali šiek tiek varijuoti priklausomai nuo miltų rūšies ar moliūgų tyrės tirštumo.

4.
Tešlą krėsti į keksiukų formeles (užpildyti 2/3 formelės, nes kepant keksiukai kils) ir ant viršaus užberti truputį rudojo cukraus.

5.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių arba kol keksiukų viršus gražiai paruduos, o į keksiuko vidurį įsmeigę medinį pagaliuką, jį ištrauksite neapsivėlusį tešla.



admin · 2018-10-14 06:00 · 907 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt