Porcijų skaičius: 20
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
6 vienetai kiaušinių
350 mililitrų pieno
250 gramų miltų
100 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai cukraus
18 gramų grietinėlės standiklio
2 šaukšteliai tirpios kavos
šiek tiek vandens (verdančio)
pagal skonį citrinų (reikės sulčių ir žievelės)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną, cukrų, druską ir sviestą užverdame, puodą nukeliame nuo viryklės ir maišydami mediniu šaukštu suberiame miltus. Maišome, kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių ir susijungia į vieną masę. Tešlą paliekame atvėsti.
2.
Į atvėsusią tešlą mušame po vieną kiaušinį ir labai gerai išsukame. Kiaušinių dedame tiek, kad tešla būtų nei per skysta, nei per kieta, spaudžiant konditeriniu maišeliu turi laikyti formą. Man prireikė 6 kiaušinių.
3.
Paruoštą tešlą dedame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ir į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, spaudžiame įvairių formų sausainukus, formuojam kaip žiedelius. Nepamirštam, kad tešla plėsis ir paliekam tarpus.
4.
Kepam iki 190 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio.
5.
Grietinėlę suplakame su cukrum, pagal skonį dedame citrinos žievelės ir sulčių, sudedame kreminę varškę, pabaigoje įmaišome grietinėlės standiklį ir valandai paliekame šaldytuve. Į dalį kremo įdedam tirpios kavos.
6.
Pyragaičius perpjauti išiltai pusiau, ant vieno pusės dėti kremo, ant viršaus dėti antrą puselę.