Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė kefyro
4 vienetai kiaušinių
200 gramų razinų
100 gramų džiovintų abrikosų
80 gramų džiovintų spanguolių
70 mililitrų džino (arba romo/brendžio, arba stiprios juodos arbatos)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Džiovintus vaisius kruopščiai nuplauti. Razinas užmerkti džine.
2.
Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukrų, druską, pilame aliejų, kefyrą, citrinų sultis, beriame kepimo miltelius. Viską suplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
3.
Suberti miltus ir išplakame, kol neliks sausų miltų gumuliukų. Įmaišyti razinas, spanguoles, abrikosus.
4.
Kepimo formą (naudoju 25*18 cm) ištepti sviestu, supilti tešlą ir kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 40 minučių. Atvėsusį pabarstyti cukraus pudrą.