Porcijų skaičius: 3
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 750 mililitrų sultinio
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas poro
1 vienetas salierų stiebų
150 gramų rūkytos lašišos filė (pjaustytos kubeliais)
100 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek krapų (kapotų)
šiek tiek svogūnų laiškų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuvalykite ir mažais kubeliais supjaustykite porą, salierą ir nuskustas morkas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais.
2.
Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes jame kepinkite morkas, porą bei salierą. Dėkite bulves, pakaitinkite dar apie dvi minutes, tada apliekite sultiniu, įmeskite lauro lapą, uždenkite ir virsnokite apie 15 minučių, kol daržovės išvirs.
3.
Į kitą indą nusemkite apie pusę litro sriubos su daržovėmis, sutrinkite elektrine grūstuve ir supilkite atgal į puodą. Supilkite grietinėlę, sudėkite lašišą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pavirkite dar apie 5 minutes.
4.
Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite krapus. Įpylus į lėkštę paberkite smulkintais svogūnų laiškais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"