TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 07:54
Kremiška bulvienė su rūkyta lašiša
Kremiška bulvienė su rūkyta lašiša

Porcijų skaičius: 3

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
750 mililitrų sultinio
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas poro
1 vienetas salierų stiebų
150 gramų rūkytos lašišos filė (pjaustytos kubeliais)
100 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek krapų (kapotų)
šiek tiek svogūnų laiškų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuvalykite ir mažais kubeliais supjaustykite porą, salierą ir nuskustas morkas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais.

2.
Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes jame kepinkite morkas, porą bei salierą. Dėkite bulves, pakaitinkite dar apie dvi minutes, tada apliekite sultiniu, įmeskite lauro lapą, uždenkite ir virsnokite apie 15 minučių, kol daržovės išvirs.

3.
Į kitą indą nusemkite apie pusę litro sriubos su daržovėmis, sutrinkite elektrine grūstuve ir supilkite atgal į puodą. Supilkite grietinėlę, sudėkite lašišą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pavirkite dar apie 5 minutes.

4.
Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite krapus. Įpylus į lėkštę paberkite smulkintais svogūnų laiškais.


Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2018-10-18 00:00 · 878 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt