AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukinijų (gryno svorio)
500 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukiniją supjaustyti nedideliais daugmaž vieno centimetro dydžio kubeliais ir užpylus cukrumi palikti per naktį (galima ir kiek ilgiau, iki paros) pastovėti, jog cukinijos paleistų sultis ir cukrus ištirptų.
2.
Kitą dieną pasiruošti apelsiną ir citriną. Pirmiausia reikia nutarkuoti jų abiejų žieveles (būtinai tarkuokite tik be baltos dalies, nes ji suteikia kartumą). O tada apelsiną nulupti, išimti sėklytes ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, o iš citrinos išspausti sultis.
3.
Per naktį pastovėjusią cukiniją (su visu atsiradusiu skysčiu), apelsino gabalėlius, citrinos sultis, vanilinį cukrų bei apelsino ir citrinos žieveles sudėti į puodą ir virti ant vidutinės ugnies tol, kol cukinijos taps skaidrios (tas man užtrunka apie valandą, gal čiut daugiau). Jeigu norite dar labiau džemiškos, smarkiau suviriusios uogienės, galite virti ir ilgiau.
4.
Dar karštą uogienę supilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti dangteliais. Stiklainius pastatyti dangteliais žemyn, apkloti šilta pūkine antklode ir palikti keletui valandų pastovėti, jog pamažu atvėstų.