AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 167.5 gramo kiaušinių baltymų
335 gramai cukraus
100 gramų vandens
šiek tiek citrinos rūgšties
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Atsverti cukrų į virimo puodelį, supilti vandenį ir užkaisti virti sirupą, jokiu būdu nemaišyti.
2.
Kai užvirs, ir pradės tolygiai kunkuliuoti, kol sirupas verda, galima pradėti plakti baltymus. Baltymus labai svarbu švariai atskirti, kad nepatektų trynio. Juos dėti tik į labai švarų indą ir plakti iki standžių putų, suberti rūgštelę.
3.
Patikrinti sirupą šakute ar sąvaržėle, greitai įkišti ir papūsti, jei tįsta plonais siūlais, tada galima plikyti baltymus. Jei dar nesipučia, dar pavirti. Reikia labai stebėti, kad nepervirtų ir neparuduotų.
4.
Nesustojant plakti, į baltymus plona srovele tarp šluotelės ir indo krašto lėtai pilti sirupą. Plakti tol, kol kremas gerokai atvės ir taps blizgus blizgus. Plakimas gali užtrukti ilgokai.
5.
Tada bezė kremą krėsti į konditerinį maišą ir puošti dekoruoti tortus. Prieš tai visą tortą reikia aptepti sviestiniu kremu. Šiuo kremo kiekiu pavyksta apipuošti gana nemažą ~30 cm skersmens tortą.