TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 08:26
Rabarbarų uogienė su apelsinais
Rabarbarų uogienė su apelsinais

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas rabarbarų (lapkočių)
1 kilogramas cukraus
1 kilogramas apelsinų
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio malto imbiero

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve.

2.
Apelsinų odelę (tik geltoną dalį) nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti (jo nereikės, nes jis kartus), o apelsinus supjaustyti gabaliukais (sėklas, jeigu yra, išimti).

3.
Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą (tik ne aliumininį), užvirti. Sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10- 15 minučių.

4.
Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius ir dar pavirti apie 5 min.

5.
Karštą džemą supilti į iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti rūsyje arba vėsesniame sandėliuke.



admin · 2018-10-24 00:00 · 844 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt